Kalapáti Attila Ádám tankerületi igazgató

Szigetvári Tankerületi Központ

7900 Szigetvár, Deák F. tér 16.

tel.: +36 73 795 215

mobil: +36 30 626 7708

Elérhetőség

Istvánffy Miklós Általános Iskola

Cím: 7900 Szigetvár Szent István ltp.2.

e-mail: istvanffy.isk@gmail.com

Telefon: 73/510-430

Telefon/fax: 73/311-309

 • Köszönjük adója 1 %-át!

  Gyermekvilágért 2001

  Számlaszámunk:

  Szigetvári Takarékszövetkezet 50800018-11028000

  Adószámunk: 18321225-1-02
 • Gyermeknap 2016

 • Tavaszi zsongás

 • Az Istvánffy Miklós Általános Iskola tanulói a városi Tavaszköszöntő ünnepségen

  Istvánffy Miklós történetíró évfordulója alkalmával rendezett ünnepség

  A Zrínyi Miklós Középiskola Istvánffy Miklós Általános Iskolája 2015.04.01-jén koszorúzási emlékműsorral és Istvánffy nap projektzáró rendezvénnyel megemlékezett névadója halálának 400. évfordulójáról. A rendezvényre dr. Istvánffy Miklós nyugalmazott főorvos leszármazott és családja is képviseltette magát. Az intézmény diákjai magas színvonalú irodalmi és rajzpályázattal, vetélkedővel, sport és sakkversenyekkel, emlékfa ültetésével, korabeli hadijátékokkal, színes műsorral készültek a méltó megemlékezésre névadójuk, Istvánffy Miklós halálának 400. évfordulója alkalmából.

  A következő gondolatok a látogatóknak az intézményről alkotott véleményét rögzítik:

  „Családias, barátságos intézmény, ahol egyértelműen a gyerek áll a központban. Feladataikat örömmel végezték. Érdeklődőek, nyitottak, aktívak voltak.”

  „Boldogság, öröm, nyugalom és feltöltődés. Pozitivitás, és amit láttunk az maga az élménypedagógia."

  „A jó közösségépítés példaértékű.”

  „Harmónia a tanulók, pedagógusok és a tanulási tevékenységek között.”

  Az iskola magas fokú szakmai munkájának bizonyítékaként bekapcsolódik a tanárképzésbe is. Az általuk szervezett szakmai műhelymunkákra rendszeresen látogatnak el az egyetemek pedagógus hallgatói: fejlesztő pedagógusok, közoktatás vezetők és a mesterképzésben résztvevők.

  Balla Magdolna tagintézmény vezető

  Köszönjük, hogy jelenlétével, támogatásával hozzájárult az idei "Gyermekvilágért 2001" alapítványi bál sikeres megrendezéséhez.

  Rólunk írták

  2013.10.14-én a pécsi PTE pedagógia szakos hallgatói látogattak el bemutató óráinkra. Iskolánkról, tanóráinkról, nevelőinkről a következő reflexiókat, véleményeket kaptuk:

  "Érdemes volt eljönnöm, mert még nem volt szerencsém ilyen profilú intézménybe látogatnom, láthattam azoknak a pedagógiai módszereknek a megvalósulását, amit eddig csak elméleti síkon ismertem."

  "A pihentető, relaxációs gyakorlatokat mindenképp kipróbálnám, illetve az interaktív tábla használatát is szorgalmaznám."

  "Egyértelmű a tanárok szakértelme, illetve az, hogy amit tesznek, az valóban a gyerekek érdeke, lelkiismeretességük nem kérdés."

  "Köszönettel tartozom, hogy fogadott bennünket az intézmény, az itt szerzett tapasztalatok építőek számomra. Külön köszönöm a szeretetteljes fogadtatást, mellyel eddigi hospitálásaim során soha nem találkoztam."

  "A kéttanáros óramodell érdekes volt számomra, hiszen a gyakorlatban most láthattam először, ahogyan azt is, hogy mennyire működőképes."

  "Amit biztosan kipróbálok gyakorló pedagógusként, az óra közbeni pihentetés, ha alkalmam lesz rá, illetve a többszintű feladatsorok megírását."

  "A legfontosabb érzés, gondolat, amit a mai napról magammal viszek, hogy több ilyen iskolára volna szükség és szívesen tanítanék ilyen intézményben."

  "A gondolat, amit magammal viszek, hogy létezik olyan iskola, ahol a diákok fegyelmezése nem probléma, mert mindenki a tananyagra koncentrál."

  "Olyan módszereket láttam, amit máshol nem. A tevékenységek jó réze más környezetbe is adaptálható, hagyományos intézetekben is."

  "Sok olyan módszerrel és szemléletmóddal ismerkedhettem meg közelebbről, amikről eddig csak az egyetemen, elméletben hallottam."

  "Nagyon érdekes, információ gazdag nap volt. Le a kalappal az összes itt tanító tanárnő előtt, az óratervek és a hatalmas munka, felkészülés miatt."